Finance, consultancy en belastingadvies

Finance, consultancy en belastingadvies

Natuurlijk hebben we bij Conscientia een goed gevoel voor ‘de cijfers’. Of het nu gaat om tussentijdse rapportages of jaarstukken: u kunt ervan op aan dat deze goed in elkaar zitten. Maar inzicht en efficiëntie is zeker zo belangrijk. Wij zetten uw financiële administratie slim voor u op. Met behulp van handige tools kan Conscientia uw administratie gedeeltelijk of volledig automatiseren, afhankelijk van uw wensen. Zo is uw administratie altijd op orde én beschikt u altijd over de juiste rapportage, zodat u uw onderneming strak en tijdig kunt aansturen. Daarnaast kunnen wij uw administratie overnemen en zorgdragen voor het samenstellen van de jaarrekening. Wilt u uw administratie uitbesteden of juist slim automatiseren? Wij zijn gespecialiseerd in het werken met Exact Online. 

Meer dan alleen ‘de cijfers’

We zetten graag onze expertise in om uw bedrijf succesvol te laten draaien. Wij vinden het verhaal áchter de cijfers veel belangrijker. We noemen onszelf ook wel ondernemerscoach. We staan voor u klaar als u ons nodig heeft en willen oprecht het beste voor u en uw bedrijf. Daarom sparren we regelmatig en werken we samen aan uw visie. Waar wilt u over vijf jaar staan? Wat zijn uw doelen en hoe wilt u deze bereiken?

Administratie voor vereniging of stichting

Een stichting of vereniging is wettelijk verplicht om een goede financiële administratie bij te houden en te bewaren. Een goede financiële administratie helpt u om tijdig op nieuwe ontwikkelingen in te spelen en op het goede moment de juiste beslissingen te nemen. Conscientia helpt stichtingen en verenigingen bij het opzetten en onderhouden van de financiële administratie. Informeer naar de mogelijkheden.

Wat kunnen wij verder voor u doen?

Boekhouding

Conscientia helpt u graag met het opzetten en bijhouden van uw boekhouding. Het bijhouden van de uitgaven, ontvangsten en vermogenspositie van uw bedrijf, vereniging of stichting geeft u onder andere een overzicht van de financiële positie van uw bedrijf en inzicht in de winsten en verliezen. Ook kunt u met boekhouding gegevens leveren voor kostprijsbepaling, voorcalculaties of het uitbrengen van offertes en verantwoording afleggen over het gevoerde financiële beleid. Met een boekhoudprogramma kunnen we uw administratie en facturatie automatiseren voor meer gemak en overzicht.

Administratie

Het opzetten en bijhouden van de financiële administratie voor uw bedrijf, vereniging of stichting. Met een boekhoudprogramma kunnen we uw administratie en facturatie automatiseren voor meer gemak en overzicht.

Samenstellen en deponeren jaarrekening

Een jaarrekening geeft een overzicht van de financiële situatie van uw bedrijf of organisatie. Binnen vijf maanden na afloop van ieder boekjaar stelt het bestuur van een organisatie deze jaarrekening op. De jaarrekening bestaat onder andere uit een jaarverslag van het bestuur, een balans, een winst- en verliesrekening of een resultatenrekening met een toelichting. Deze wordt vervolgens vastgesteld in de algemene vergadering, waarna de stukken binnen acht dagen bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd dienen te zijn. Conscientia helpt u graag met het opstellen en deponeren van uw jaarrekening.

NIWO-verklaring

Voordat uw transportbedrijf als vervoerder de weg op mag, heeft uw bedrijf een vergunning van NIWO nodig. NIWO staat voor Nationaal en Internationaal Wegvervoer Organisatie. Voor het aanvragen van deze vergunning heeft u een NIWO-verklaring nodig, waarmee u aantoont te voldoen aan de kredietwaardigheid. Conscientia stelt deze NIWO-verklaring graag voor u samen.

IND-aanvraag voor buitenlandse ondernemers

Voor buitenlandse ondernemers die in Nederland als zelfstandig ondernemer willen werken, gelden een aantal voorwaarden en regels. Conscientia is een geregistreerd administratiekantoor met ruime ervaring in het regelen van de financiële aspecten rondom deze voorwaarden en regels. Wij helpen u bijvoorbeeld met uw IND-aanvraag en we zijn bevoegd een openingsbalans te regelen. Deze is nodig is bij de oprichting van uw BV om aan te tonen dat u daar geld in hebt gestort.  Daarnaast helpen wij u graag bij het opzetten van een succesvol bedrijf. Neem contact met ons op of kijk bij onze diensten en kom erachter wat wij nog meer voor u kunnen betekenen.

Neem contact met ons op of kijk bij onze diensten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen.